Honestly

Hater du mobbing?

 • Publisert: 22.03.2017, 08:06
 • Kategori: Viktige innlegg
 • Jeg skal ikke sitte å fortelle om den gang jeg ble mobba, og hvor hardt jeg tok det, rett og slett fordi det aldri har skjedd meg på den måten. Av de som skriver om mobbing er jeg kanskje den som har blitt mobba minst (for å ta i litt hardt). Jeg har aldri blitt mobba over så lang periode, eller så hardt at jeg har latt det gå inn på meg og fått konsekvenser av det som selvskadning eller andre ting. Så jeg skriver ikke dette for å rette synet på min fæle historie, men for å rette synet på alle de mennesker som blir mobba daglig.

  Jeg har sett folk bli mobba, jeg har hørt historiene om folk som har tatt selvmord, tilogmed sett en episode på Dr.Phil om en jente som ble mobba selv ETTER hun tok selvmord, det var faktisk noen som oppretta en facebook side om hvor glad de var for at hun endelig tok selvmord. Er det bare jeg som reagerer på det? For jeg ble PISSED når jeg så den episoden. Sånn boksavlig talt jeg satt å banna til tv'n i all ensomhet.. Vi er i 2017, året har så vidt begynt, og jeg sitter å gleder meg til alt dette året skal bringe. Det som er jævlig da er å sitte å tenke på alle de som ikke gleder seg, de som ikke vil gå på skolen, ikke vil logge på facebook eller bloggen sin i frykt for å se enda flere drittkommentarer. Selvom det ikke stopper meg i å glede meg eller være glad, så blir jeg provosert av det, og skulle ønske jeg kunne tatt en skikkelig prat med alle mobbere i verden, men siden jeg ikke kan det så starter jeg med dette innlegget.

  Mobbing
  Til dere mobbere:
  Dere som føler dere på toppen av verden. Dere som føler dere mektige med backup av 5-6 andre mobbere, mens dere står over en person å dytter ned. Dere som skriver uten å tenke. Dere som ber andre om å dø fordi dere mener at deres liv er så mye mere verdt. Dere som tøffer dere for crowden, med den konsekvens at en annen person får grust selvtilliten enda lengre ned i søla. JA, dere som føler dere truffet akkurat nå. Jeg har bare et par spørsmål til dere...
  HVORFOR? Hvorfor mobber dere? Føler dere dere sterkere av det? Får dere en slags rus av det? Er det gøy å vite at andre gråter, og vil ende livet pga deres handlinger?
  Dere burde virkelig skamme dere! Men det er aldri forsent å snu. Tenk om det var søstra di? dattra di? sønnen din? Tenk om noen mobba moren og faren din? Ville dere ledd like høyt da?
  Det er lett å mobbe over nett, rett og slett fordi man ikke ser reaksjonen på andre siden av skjermen, man ser ikke konsekvensene av det man gjør. Det er lett å skrive noe stygt å trykke send, og mest sannsynligvis så tenker ikke den personen over det etter dem har x'a ut siden eller samtalen. Men hva med den dere skriver til? Den personen glemmer ikke det dere sier bare fordi de x'er ut siden. Ordene dere skriver kan gi så utrolig sterke reaksjoner. Dere vet tross alt ikke hva som skjer på andre siden av skjermen, dere vet ikke hva den personen tenker på daglig, hva den personen har vært igjennom, eller strever med. Om den personen kutter seg, sulter seg, eller sitter med tanker om selvmord. Dere vet ikke hvor langt ute på kanten den personen dere skriver til er, og dere vet ikke om akkurat den settningen dere skriver er det som skal til for å dytte dem over enden.

  Så neste gang dere skriver noe stygt eller ber folk om å gå å dø, så tenk dere om før dere trykker send. Neste gangen dere tøffer dere for andre mennesker så ta en titt på de som står bak dere og heier og spør dere selv om det egentlig er folk dere burde se opp til.

  Vil du virkelig gjøre andre mennesker så dårlig?

  Lq3iagZzloU
  Musikkvideo om mobbing. Se i HD.
   
  Til dere som blir mobbet eller har blitt mobbet:

  Jeg vet jeg ikke kan si at jeg skjønner dere, og vet at jeg ikke kan sitte her å si at jeg vet åssen dere har det, for til tross for at jeg har vært igjennom mye dritt i livet så har jeg aldri blitt ordentlig mobbet. Men jeg kan tenke meg at dere har det jævlig, kan tenke meg at selvtilliten deres er dratt ganske langt ned, og at dere ikke føler dere noe bra med dere selv. Noe som er utrolig trist, og dere er nydelige alle sammen på forskjellige måter. Dere har så mye å leve for, og når livet gir motstand så husk at man skal ikke se på seg selv som problemet, man skal finne problemet å kvitte seg med det. I denne situasjonen er problemet mobberne. Det er de som trenger å forandre seg, det er de som trenger å vokse opp, ikke dere, så ikke la mobberne vinne. Er det en ting jeg husker at mamma sa til meg når jeg var liten så var det at; "om noen plager deg, overse dem. Ikke bli sur, bare gi faen, da blir det ikke gøy for dem, og da vil de tilslutt gi seg. Om du reagerer så får de jo vilja si, og da vil de fortsette fordi de synes det er gøy". Kanskje det er derfor jeg ikke har blitt mobba? rett og slett fordi jeg ikke har brydd meg om folk har sakt noe til meg. Det er uansett et tips til dere, jeg vet det ikke er lett, men er jo verdt et forsøk. Og til dere som tenker på selvmord og ser etter noe å holde dere fast i, så er dette tegnet. Dere kom over dette innlegget av en grunn. Dere fortjener å være på jorda like mye som alle andre, og dere vil finne folk som bryr seg, og som liker dere for den dere er, aldri forandr dere, og ikke sitt med alle tankene deres alene. Folk vil hjelpe - om dere bare tørr å spørre.

   

  Vet at dette kanskje ikke hjelper, hvem er jeg liksom? Bare en helt vanlig jente som skriver om noe hun aldri egentlig har opplevd? Men om det så bare hjelper en person så er det bedre enn ikke noe. Jeg vil få en stopper for mobbing, og jeg vet at jeg alene ikke kan få det til å slutte, men jeg kan i hvertfall vise at jeg bryr meg, og det kan dere også.

  Q: Hva hadde du gjort om du så noen bli mobbet?
  Q: Har du selv blitt mobbet, eller har du kanskje mobbet noen?


  (Del gjerne innlegget om du liker det)

  - StineCassandra

  #mobbing #nettmobbing #cyberbully

 • Publisert: 22.03.2017, 08:06
 • Kategori: Viktige innlegg
 • 3 kommentarer
 • 3 kommentarer

  Charlotte Sandeman

  22.03.2017 kl.11:32

  Utrolig fint innlegg 😊

  Om jeg nå i dag hadde sett noen hadde blitt mobbet hadde jeg gått bort og spurt hva problemet til mobberne var. Spurt om de har det så jævelig hjemme at de må mobbe andre for å føle seg bra osv osv... også hadde jeg tatt med meg den som ble mobbet og gått på cafè eller noe og spandert noe å drikke og snakket med den personen . Vist den personen at det faktisk er noen som bryr seg, at det er noen som stiller opp for "de svake".

  Jeg har selv blitt hardt mobbet opp gjennom barneskolen og ungdomskomen. Og det fortsatte litt over på videregående og det henger så vidt igjen enda. Selv i en alder av 25år.... helt sinnsykt.... jeg hadde heldigvis en mor som stilte opp som en gud opp gjennom alle disse årene. Og jeg hadde noen gode venner jeg virkelig kunne støtte meg på som kjempet og backet meg opp i mange situasjoner.

  Og ja, jeg har selv sitti med mange rare tanker opp gjennom årene. Om hvordan ende det, hvordan få det til å stoppe osv... men jeg sitter nå her i dag mange år etter på. Og lever så godt det lar seg gjøre med gjeld, deltids jobb, uten lappen osv... men jeg har det bra. Jeg har venner og familie som er der for meg og støtter meg uannsett hva. Og som er glad i meg for den jeg er... så det går ann å komme seg forbi det, uten å ta den enkleste utveien. Bare å heve hode, drite litt i hva alle andre sier bak ryggen din. Og fokusere på hva som er godt i livet, og fokusere på hva som er vert og leve for. Vennene og familien din som er glad i deg. ❤

  ezedoll

  22.03.2017 kl.18:57

  Q1: Hadde involvert meg! :-)

  Q2: Gjett om jeg ble mobbet, haha.

  Flott blogg!

  ceciliechan33

  22.03.2017 kl.19:14

  Q1: Stoppe dem med en gang, og hjelpe den som ble mobbet så mye som mulig.

  Q2: Ja, hadde ble mobbet av noen ukjent ungdommer ute på gata pga språket mitt.

  Bra skrev! De som driving mobbing e bare idioter!

  Skriv en ny kommentar

  hits