Honestly

Forventninger vs virkeligheten av å flytte til Gran Canaria!

 • Publisert: 30.03.2017, 03:53
 • Kategori: Gran Canaria
 • Hola.

  Okei, da har jeg bodd i Gran Canaria i langt over 1 år allerede, herregud tiden flyr fort her nede..

  Satt å prata med en venninne over hvor anderledes det egentlig har vært å bo her i forhold til hva vi trodde før vi kom hit, så tenkte at jeg ville fortelle litt om nettopp det.


  // Anfi del Mar //

  1. Før jeg flytta til Gran Canaria så tenkte jeg at innen noen mnd'r, så ville jeg snakke ganske bra spansk, og innen et år ville jeg snakke flytende..

  - Der tok jeg ganske feil, til tross for at det egentlig er ganske lett å lære seg her nede, så er det så sykt mange som snakker både engelsk, norsk og svensk, så blir ikke så mye øving på det i grunn.. Har faktisk lært meg bedre Svensk, og en smule Finsk. (roomie er fra Finnland).

  2. Jeg var heeelt sikker på at jeg ville bli flink til å trene og spise sunt.

  - Bor tross alt på et sted hvor det er sommer året rundt, som vil si bikini året rundt, og folk som er godt trent.. Året rundt.. Kunne ikke tatt mer feil! I mellom jobb, venner, og søvn, så er det lite tid og energi til trening..

  3. Har alltid lurt på hvordan folk som bor i utlandet kan være så sykt hvite.. Vel, nå vet jeg hvorfor..

  - Det jeg har sakt om at jeg skal få så fin kropp og være brun året rundt er bullshit, har faktisk blitt hvitere siden jeg flytta hit (no joke). Det siste året ca, så har jeg jobbet på et utested, som vil si at jeg er våken om natten og derfor sover gode deler av dagen; som igjen vil si at sola er en fjern bekjent. Like morsomt hver gang turister kommer og lurer på hvor lenge jeg har vært her, og om vi pleier å dra på stranda om dagene (does it look like it?)

  4. Vekt! Jeg trodde at jeg ville gå ned i vekt, eller i det minste holde vekta her nede..

  - Med tanke på at jeg alltid går ned når jeg er på ferie. Men neida, jeg har faktisk lagt på meg helt sykt, ikke skjønner jeg hvor det kommer fra, men når man tenker på at varmen "eser ut kroppen" og alkohol ikke er et hjelpemiddel så er det kanskje ikke så rart. Pluss at 90% av måltidene mine er på restauranter og midt på natta (når jeg faktisk er våken).

  5. Energi. Jeg trodde at det å være på "ferie" hele tiden, ville gi meg mer energi og minske reiselysten min til en grad.

  - Der tok jeg feil. Selvom jeg bor i et ferieparadis, så lever jeg et helt basic liv her. Jeg våkner, spiser, dusjer, fikser meg, går på jobb, drar hjem og sover, eller drar ut for en drink med venner, også repeat. Opplever øya helt anderledes en de som er her på ferie, eller hva jeg gjør når jeg selv har ferie her.

  6. Pen hud. Jeg var sikker på at sola ville sørge for at huden min holdt seg frisk og pen..

  - Wroooong, fuktigheten har total vraka huden min, har faktisk aldri hatt så dårlig hud som jeg har her nede, selvom det så klart kunne vært verre.
   


  // Pico de Las Nieves //

  Til tross for alt dette, så ville jeg aldri tatt tilbake det året jeg har vært her, og har heller ingen planer om å forlate øya med det første. Jeg har en jobb jeg trives i, mange gode kontakter (om jeg skulle ønske å skifte jobb f.eks), kjæreste, gode venner, gode kollegaer, fint vær meste parten av tiden som jeg kan nyte når jeg gidder å stå opp, drømme leilighet, en kul roomie som jeg kommer overrens med, og mange muligheter til å finne på forskjellige ting de dagene jeg har fri eller ferie. Stranda er ti minutter fra der jeg bor, favoritt restauranten er rett utenfor døra, det er billig her, og jeg føler meg faktisk mye tryggere her enn hva jeg gjorde i Norge. Spesielt med tanke på at stedet er så lite, så om du jobber her (spesielt på utesteder), så vet så og si de fleste hvem du er, noe som både er en fordel og en ulempe (alle får vite alt om deg, og rykter spres fort).

  Q: Har du bodd i et annet land før? Hva var dine forventninger?
  Q: Kunne du tenkt deg å flytte til GC?

  - StineCassandra

   

 • Publisert: 30.03.2017, 03:53
 • Kategori: Gran Canaria
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  liveterherlig93

  30.03.2017 kl.15:26

  har ikke bodd i andre land, og skal det ikke heller:)

  Charlotte Sandeman

  21.04.2017 kl.18:56

  Hei snupp <3 fint innlegg :)

  Nei, jeg har aldri bodd i utlandet før. Men skulle så jævelig ønske. Ja, jeg kunne virkelig tenkt meg å flytte til GC :D <3

  Skriv en ny kommentar

  hits